Agility

shutterstock_275883191

En av hundesportene som vokser mest i popularitet i Norge er agility. Dette er en sport for hunden som går ut på at den skal samarbeide godt med eieren sin i form av å komme seg gjennom en forhåndsoppsatt løype med færrest mulig feil. Denne løypen skal inneholde ulike former for hinder, slik som for eksempel bruer, planker den skal hoppe over eller tunneler den må krabbe gjennom. Hundeieren sin jobb er å geleide hunden gjennom løypen ved å signalisere og gi kommandoer underveis. Her gjelder det altså å ha både en god eier og en klok hund.

Hvordan banen skal settes opp er helt og holdent opp til dommeren, men den må tilfredsstille visse krav. Blant annet skal måten man må håndtere hunden på forandres minst to ganger i løpet av banen. Det er klart mest vanlig at agility-konkurranser arrangeres for individuelle hunder og eiere, men det finnes også lagkonkurranser innen agility.

For hunden er agility en veldig god form for aktivitet, både for den fysiske helsen og som hjernetrim. Hundens kognitive evner kan utvikles på en veldig konstruktiv måte, og det bidrar til å holde den sunn og frisk. Agility er nemlig ikke noe hunden blir god på over natten, da det krever veldig mye trening.

Det er altså først og fremst erfarne hundeeiere som blir gode i agility, men det betyr ikke at det kun er for profesjonelle. Uansett hvilket nivå du og hunden din befinner dere på, er agility en veldig morsom og sunn hobby for hele familien. Det er også en måte man kan få tilbrakt mye kvalitetstid med hunden utenfor selve konkurransene. Hundegleden blir rett og slett større om man er en aktiv utøver av agility.

This entry was posted on Tuesday, September 1st, 2015 at and is filed under Blogg. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.