Hundeslede

shutterstock_151371983

En av de aller mest kjente formene for hundesport er nok hundeslede. Ikke minst gjelder det her hjemme i Norge, da vi har en veldig kjent utøver i Lars Monsen. Dessuten arrangerer vi et veldig kjent løp innen hundeslede, som har stor internasjonal anerkjennelse, nemlig Finnmarksløpet som går fra Alta til Kirkenes. Dette er faktisk 1000 kilometer tur-retur, så det stille store krav til både utøver og hunder.

Først og fremst er det huskyrasene som brukes til hundeslede. Disse er blant de aller mest aktive rasene som finnes, og er helt avhengige av veldig mye fysisk aktivitet for å trives. De er spesielt avlet for å bli gode sledeførere, så dette er definitivt deres mest naturlige element. Dette betyr også at det er krevende å være en aktiv utøver av hundeslede, for det kreves mye arbeid av de som bedriver dette.

Men om man ikke har tid og mulighet til å ha sine egne hunder for å bedrive hundeslede så finnes det mange steder i Norge der man kan prøve dette som turist.

This entry was posted on Tuesday, September 1st, 2015 at and is filed under Blogg. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.