Hundeutstilling

shutterstock_98711390

I Norge er dette en veldig populær form for hundesport. Fordelen med denne sporten er at den i utgangspunktet kan benyttes av alle hunderaser, for her er det ikke særskilte krav som ekskluderer enkelte raser. Det eneste kravet er at hundene som deltar skal være godkjente rasehunder. Her er det kvalifiserte dommere som sjekker hundene opp mot godkjente rasestandarder.

Disse konkurransene inneholder ofte også elementer fra andre hundesporter, slik som for eksempel agility. De kan også bestå av øvelser innen lydighet. Det viktige er at bedømmelsen av de ulike rasene skal foregår hver for seg, og de hundene som ses som veldig typiske representanter for sine raser kan oppnå et såkalt cert. Dette er et sertifikat som viser at den aktuelle hunden har en standard som plasserer den i en såkalt championklasse.

This entry was posted on Tuesday, September 1st, 2015 at and is filed under Blogg. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.